Κριτές

Πέτρος Κωστόπουλος

Πέτρος Κωστόπουλος

Πέτρος Κωστόπουλος

Ο Πέτρος Κωστόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού στην Πολιτική Οικονομία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1987 και ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Τερζόπουλος, με το πρωτοποριακό για την εποχή περιοδικό ΚΛΙΚ, -το οποίο σύντομα ήταν πρώτο στις πωλήσεις-, συνέχισαν με τα περιοδικά MEN και DIVA. Έπειτα, ίδρυσαν τον ραδιοφωνικό σταθμό Κλικ 88 FM.

Το 1995 ίδρυσε την Imako Εκδοτική Α.Ε., εκδίδοντας τα περιοδικά Nitro, DownTown, Esquire, InStyle, OK!, People, Nitro και DownTown. Παράλληλα εξέπεμψε και ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro Radio ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην πορεία επιτυχημένων καλλιτεχνών όπως η Πέγκυ Ζήνα, ο Μπάμπης Στόκας, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Γιώργος Τσαλίκης κ.α.

Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός από το 1992 μέχρι σήμερα στην απαιτητική πρωινή ζώνη με μεγάλη επιτυχία και υψηλή ακροαματικότητα.

Ήταν κριτής για δύο χρόνια του μουσικού διαγωνιστικού τηλεοπτικού προγράμματος Greek Idol. Παρουσίαζε την εκπομπή Βράδυ, αρχικά στον Alpha το 2010, κι αργότερα στον ΑΝΤ1 μέχρι το 2013. Παράλληλα ήταν μέλος της επιτροπής στην εκπομπή Dancing On Ice του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού. Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή του Mega Channel Πρωινό mou με την Τζένη Μπαλατσινού.

Έχει τρία παιδιά με την επιχειρηματία και παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού.